стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рисова запіканка з фаршем і овочами



Рисова запіканка з фаршем і овочами

Рисова запіканка з фаршем і овочами
автор рецепта Автор: Валя
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 5
час приготування страви Час приготування: 60хв.
кухня Кухня: Домашня



Ситна смачна рисова запіканка з фаршем і овочами для сімейної вечері. Готується просто і швидко, рекомендую!

Вам знадобиться:

  • Рис янтар - 250 г
  • Вода - 600 мл
  • Фарш яловичий - 400 г
  • Морква - 2 шт.
  • Ріпчасту цибулю - 1 велика головка
  • Солодкий перець - 1 шт. (або морожений, попередньо дати відтанути)
  • Томатна паста - 1-1,5 ст. ложки
  • Вершкове масло - 100 г
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець мелений - за смаком
  • Приправа з сушених овочів і трав (помідори, солодкий перець, часник, коріандр, зелень кропу, петрушки і базиліка) - за смаком
  • Зелена цибуля - за смаком
  • Сметана - 3 ст. ложки + 1 ч. ложка води
  • Сир твердих сортів - 150-200 г
  • Зелень кропу і сметана для подачі

Спосіб приготування:
1. Скласти рис в чашу мультиварки, злити воду, додати сіль за смаком, готувати на програмі "Рис". Готовий рис перекласти в миску і дати охолонути.

2. Очистити, вимити і натерти на дрібній тертці моркву.

3. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати маленькими кубиками.

4. Солодкий перець розрізати, видалити насіння, нарізати маленьким кубиком або тонкою соломкою. Заморожений солодкий перець попередньо відтанути.

5. На сковороді розтопити вершкове масло, додати фарш і обсмажити протягом 4-6 хвилин на середньому вогні.

6. Додати до фаршу ріпчасту цибулю, терту моркву і солодкий перець, зтушити 5-7 хвилин, зменшивши нагрів.

7. Посолити, поперчити за смаком, при бажанні додати суміш із сушених овочів і трав, додати томатну пасту, перемішати і тушити ще 3-5 хвилин.

8. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар рису, розрівняти. Щоб готова запіканка краще тримала форму, можна в рис додати частину тертого сиру або яйце (я не додавала).

9. Сметану трохи розвести водою, полити шар рису. Зверху на рис викласти шар фаршу з овочами, розрівняти.

10. Сир натерти на дрібній тертці, посипати запіканку.

11. Зелену цибулю вимити, обсушити, нарізати і посипати запіканку поверх шару сиру.

12. Запікати в розігрітій до 210-220С духовці протягом 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.

13. Готову запіканку розрізати, акуратно, за допомогою двох лопаток, розкласти шматочки запіканки на тарілки.

14. Подати, посипавши зеленню кропу і поливши, за бажанням, сметаною. Рисова запіканка з фаршем і овочами готова.
Смачного!