Ситна смачна рисова запіканка з фаршем і овочами для сімейної вечері. Готується просто і швидко, рекомендую!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Скласти рис в чашу мультиварки, злити воду, додати сіль за смаком, готувати на програмі "Рис". Готовий рис перекласти в миску і дати охолонути.
2. Очистити, вимити і натерти на дрібній тертці моркву.
3. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати маленькими кубиками.
4. Солодкий перець розрізати, видалити насіння, нарізати маленьким кубиком або тонкою соломкою. Заморожений солодкий перець попередньо відтанути.
5. На сковороді розтопити вершкове масло, додати фарш і обсмажити протягом 4-6 хвилин на середньому вогні.
6. Додати до фаршу ріпчасту цибулю, терту моркву і солодкий перець, зтушити 5-7 хвилин, зменшивши нагрів.
7. Посолити, поперчити за смаком, при бажанні додати суміш із сушених овочів і трав, додати томатну пасту, перемішати і тушити ще 3-5 хвилин.
8. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар рису, розрівняти. Щоб готова запіканка краще тримала форму, можна в рис додати частину тертого сиру або яйце (я не додавала).
9. Сметану трохи розвести водою, полити шар рису. Зверху на рис викласти шар фаршу з овочами, розрівняти.
10. Сир натерти на дрібній тертці, посипати запіканку.
11. Зелену цибулю вимити, обсушити, нарізати і посипати запіканку поверх шару сиру.
12. Запікати в розігрітій до 210-220С духовці протягом 20-25 хвилин до рум'яної скоринки.
13. Готову запіканку розрізати, акуратно, за допомогою двох лопаток, розкласти шматочки запіканки на тарілки.
14. Подати, посипавши зеленню кропу і поливши, за бажанням, сметаною. Рисова запіканка з фаршем і овочами готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: