стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Котлети з фаршу з морквою



Котлети з фаршу з морквою

Котлети з фаршу з морквою
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Морква надає м'ясним котлетам не тільки соковитість і новий відтінок смаку, але і більше користі. М'ясо з овочами - хороше поєднання. І готуються ці котлети нітрохи не довше, ніж просто м'ясні.

Вам знадобиться:

  • 450 г фаршу (одного виду м'яса або яловичина + свинина)
  • 2 невеликих моркви (100-120 г)
  • жменю вівсяних пластівців (або 2 скибочки батона)
  • 2-3 ст. ложки молока (або води)
  • 1 цибулина
  • 3-4 ст. ложки борошна
  • сіль перець
  • 1 ч. ложка прованських трав (за бажанням)
  • 2 ст. ложки рубаної петрушки
  • 3-4 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

1. Фарш нам потрібен невеликий, так що додатково пропускаємо його через м'ясорубку або блендер. Додаємо дрібно терту моркву, дрібно нарізані петрушку і цибулю, вівсяні пластівці або замочений білий батон, приправи. Вимішуємо, додаємо молоко, якщо треба, і обов'язково відбиваємо 20-25 разів об дно миски.

2. Періодично змащуючи долоні олією або водою, формуем 7-8 котлет. Не надто натискаючи, паніруємо в борошні.

3. Спочатку розпікаємо олію на самому великому вогні, кладемо котлети, трохи прибираємо вогонь, через 1,5-2 хвилини, коли утворюється нижня скориночка, перевертаємо. А через хвилину знижуємо вогонь до середньо-слабкого, на якому котлети тихенько доводяться до повної готовності ще 4-5 хвилин. Котлети з фаршу з морквою готові.

Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт