стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Запіканка з печериць з куркою



Запіканка з печериць з куркою

Запіканка з печериць з куркою
автор рецепта Автор: Люба
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 4
час приготування страви Час приготування: 40хв.
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • Гриби печериці - 400 г (великі)
  • Курячий фарш - 400 г
  • Сир Моцарелла - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Олія оливкова - 2 ст. ложки
  • Соус бешамель:
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Молоко - 300 мл
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Мускатний горіх - щіпка

Спосіб приготування:

1. Для соусу бешамель масло розтопити на повільному вогні в сотейнику, додати борошно, перемішати. Не знімаючи з вогню невеликими порціями влити молоко. Помішуючи довести до кипіння і готувати 3-5 хвилин, поки соус загусне. Посолити, поперчити і приправити мускатним горіхом.

2. Цибулю, часник і моркву почистити, цибулю і часник нарізати кубиком, моркву натерти.

3. У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю і часник до прозорості, додати моркву, обсмажити, потім додати м'ясо і розминаючи його виделкою обсмажувати, поки м'ясо не змінить колір. Посолити і поперчити за смаком.

4. Гриби нарізати скибочками і обсмажити на грилі.

5. У форму для запікання (у мене обсяг 700мл) на дно викласти трохи соусу, зверху скибочки грибів. Потім шар фаршу, гриби, соус, сир, фарш і т. д. Шари можна чергувати як подобається. Верхній шар-гриби.

6. Духовку розігріти до 180С. Поставити форму в духовку на 10-15 хвилин. Запіканка з печериць з куркою готова.

Смачного!