стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі



Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі

Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі
автор рецепта Автор: Катя
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 40хв.
кухня Кухня: Грецька



Вам знадобиться:

  • Для тефтелей:
  • Фарш яловичий - 400 гр
  • Кабачок маленький - 1 шт (200 гр)
  • Яйця курячі - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Селера - 1 стебло
  • Сухарі панірувальні - 3 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Оливкова олія - 2 сл. л.
  • Для соусу:
  • Сметана 15% жирності - 5 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 1 ст. л.
  • Вода кип'ячена - 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі 1

1. Цибулю і селеру дрібно наріжте, обсмажте до м'якості в невеликій кількості оливкової олії.

2. Кабачок натріть на дрібній тертці (зайву рідину треба злити). Беріть молодий кабачок або маленький цукіні вагою 200 грам.

Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі 3

3. З'єднайте фарш з овочами, перемішайте. Додайте томатну пасту, сухарі, яйце, ще раз добре перемішайте. Посоліть, поперчіть.

Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі 4

4. Накрийте ємність з фаршем харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 50 хвилин.

Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі 5

5. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть руки холодною водою, візьміть порцію фаршу і гарненько відбийте його. Для цього кидайте порцію фаршу між руками, таким чином фарш добре буде тримати форму. Скачайте фарш в кульку. Викладіть тефтелі в форму. Для соусу змішайте сметану, гірчицю, воду, трохи солі. Полийте тефтелі сметанно-гірчичним соусом.

6. Розігрійте духовку до 210 градусів. Поставте форму в духовку і через 10 хвилин зменшіть вогонь до 180 градусів. Готуйте тефтелі ще 25 хвилин.

7. Готові тефтелі подавайте гарячими, присипавши свіжою зеленню. Тефтелі з кабачками в сметанно-гірчичному соусі готові.

Смачного!