стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Домашній майонез за 1 хвилину



Домашній майонез за 1 хвилину

Домашній майонез за 1 хвилину
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська



Багато хто з нас вважають за краще домашній майонез. Але навряд чи багатьох надихає хай не настільки складний, однак скрупульозний і досить довгий спосіб його приготування. Тоді виручить рецепт "Домашній майонез за 1 хвилину". Тим більше, що його основні інгредієнти - це олія і ... молоко.

Вам знадобиться:

  • 300 мл рафінованої олії
  • 150 мл молока кімнатної температури
  • 1-3 ч. ложки готової гірчиці
  • 1 ст. ложка лимонного соку або яблучного, винного оцту

Спосіб приготування:
Все дуже просто. Беремо високу склянку для блендера, наливаємо молоко і олію (будь-яку, на свій смак). Опускаємо в стакан ручний блендер, включаємо ... і через 6-7 секунд у склянці утворюється густий соус. Солимо за смаком, додаємо гірчицю і лимонний сік (оцет). Ще 5-6 секунд збивання - і майонез готовий. Можна насипати трішки цукру.

Зберігатися в холодильнику цей майонез може до 10 днів. Хоча така необхідність навряд чи виникне - завжди можна зробити рівно стільки, скільки буде потрібно.

Декілька порад
Можна збагатити смак майонезу, додавши в нього рубану зелень, васабі, куркуму, паприку або ще що-небудь по своєму смаку і розумінню.

Практика показала, що лимонний сік - краще для цього майонезу, ніж оцет. Але це знову ж - справа смаку.

Будьте обережні з кількістю лимонного соку. Якщо ви робите домашній майонез за класичним рецептом, то знаєте: що тільки в кінці збивання соусу ми підливаємо лимонний сік - майонез стає більш рідким. Те ж саме відбувається і при новому способі приготування майонезу. Так що - вливайте потроху. Якщо ж ви віддаєте перевагу класичноиу рецепту домашнього майонезу - він, звичайно, є у нас, простий і детальний.
Смачного!