стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Холодний соус з гірчицею або хріном



Холодний соус з гірчицею або хріном

Холодний соус з гірчицею або хріном
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Свинина, яловичина, баранина - цей холодний соус з гірчицею або хріном додасть гостру нотку до смаку будь-якої м'ясної страви.

Вам знадобиться:

  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • півсклянки сметани
  • головка цибулі
  • 1 ч. ложка гірчиці або 1 ст. ложка тертого хрону
  • півтори склянки бульйону
  • 2 ст. ложки борошна
  • трохи цукру
  • лимонний сік або кисле вино

Спосіб приготування:
Злегка обсмажуємо в маслі борошно разом з натертою цибулею. Додаємо бульйон, даємо закипіти, переводимо на маленький вогонь і варимо 8-10 хвилин, посипаємо перцем і сіллю.

Коли зовсім остигне, додаємо сметану, гірчицю або хрін, цукор і - якщо нам подобається - кисле вино або сік; активно перемішуємо, виливаємо в соусник і подаємо до страв зі свинини, яловичини або баранини.
Смачного!