стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Французький соус до м'ясних страв



Французький соус до м'ясних страв

Французький соус до м
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Французька



Що говорити про французькі соуси? Навіть якщо щодня готувати новий соус, то, щоб перепробувати всі, придумані французькими кухарями, знадобиться майже 10 років. Давайте просто слідувати хорошій звичці тамтешніх домогосподарок - міняти і підкреслювати смак страви за допомогою різноманітних соусів. Французький соус до м'ясних страв готується просто і подобається багатьом.

Вам знадобиться:

  • чверть склянки яловичого жиру
  • 4 склянки бульйону
  • 1,5 ст. ложки томатної пасти
  • 1 невелика морква
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложки борошна
  • 2 гілочки петрушки, 1 лавровий листок
  • чверть ч. ложки чебрецю, сіль за смаком

Спосіб приготування:
Дрібно шаткуємо цибулю і моркву. На середньому вогні розтоплюємо яловичий жир в сковороді з високими стінками (сотейнику). Викладаємо в жир цибулю і моркву, обсмажуємо до коричневого кольору.

Всипаємо борошно і, підсмажуючи, безперервно помішуючи, отримуємо темно-коричневу масу. Так само, при постійному помішуванні, повільно вливаємо гарячий бульйон.

Коли соус стане однорідним і закипить, кладемо томатний соус, лавровий листок, петрушку і під закритою кришкою, на найменшому вогні варимо ще близько години, час від часу помішуючи. У самому кінці додаємо чебрець.

Готовий соус проціджуєм, солимо за смаком і подаємо до м'ясних страв.
Смачного!