Що говорити про французькі соуси? Навіть якщо щодня готувати новий соус, то, щоб перепробувати всі, придумані французькими кухарями, знадобиться майже 10 років. Давайте просто слідувати хорошій звичці тамтешніх домогосподарок - міняти і підкреслювати смак страви за допомогою різноманітних соусів. Французький соус до м'ясних страв готується просто і подобається багатьом.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Дрібно шаткуємо цибулю і моркву. На середньому вогні розтоплюємо яловичий жир в сковороді з високими стінками (сотейнику). Викладаємо в жир цибулю і моркву, обсмажуємо до коричневого кольору.
Всипаємо борошно і, підсмажуючи, безперервно помішуючи, отримуємо темно-коричневу масу. Так само, при постійному помішуванні, повільно вливаємо гарячий бульйон.
Коли соус стане однорідним і закипить, кладемо томатний соус, лавровий листок, петрушку і під закритою кришкою, на найменшому вогні варимо ще близько години, час від часу помішуючи. У самому кінці додаємо чебрець.
Готовий соус проціджуєм, солимо за смаком і подаємо до м'ясних страв.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: