стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Чебуреки з сиром і шинкою



Чебуреки з сиром і шинкою

Чебуреки з сиром і шинкою
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться:

  • тісто:
  • 1 склянку окропу
  • 0.5 ч.л. солі
  • 2 ст.л. олії
  • 3 склянки борошна
  • 1 яйце
  • начинка:
  • 300 г твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г шинки або будь якої м'ясної нарізки
  • петрушка або кріп
  • + олія для смаження

Спосіб приготування:
Закип'ятити воду, розчинити в ній сіль і додати олію. Потроху всипати 1 склянку борошна, добре перемішати, щоб вийшло гладке тісто. Трохи остудити і додати злегка збите яйце. Все добре вимісити до однорідності. Потроху додати решту борошна, замісити еластичне тісто. Потім накрити плівкою або рушником і залишити на 30 хвилин.

Для начинки натерти сир, шинку нарізати кубиками, додати дрібно нарізану зелень і часник, так чебуреки будуть соковитіші.

Підготовлене тісто розрізати на 4 частини. З кожної частини скачати ковбаску, нарізати на невеликі шматочки рівної величини. Розкачати шматочки в круглі коржі товщиною 3 мм.

На одну половину коржа викласти сир з шинкою тонким шаром, накрити другою половинкою і скріпити краї.

Розігріти сковороду, додати олію. Викласти чебуреки на сковороду і обсмажити з двох боків до золотистого кольору. Трохи остудити і їсти обережно, так як начинка дуже гаряча. Чебуреки з сиром і шинкою готові.
Смачного!