Картопляні крокети з шинкою і сиром під соусом дзадзикі, покроковий рецепт приготування, швидко і смачно, в домашніх умовах.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Підготувати продукти - картоплю (заздалегідь відварену в шкірці і охолоджену), шинку, сир, яйця.
2. Шинку нарізати дрібними кубиками, сир натерти.
3. Картоплю очистити і натерти (я на м'ясорубці з насадкою-теркою).
4. Змішати картопляну масу, шинку, сир, розбиті яйця, посолити і поперчити. Вимісити тісто.
5. Зліпити з тіста кульки (десь по 20 гр) завбільшки з великий волоський горіх або маленький абрикос. У мене вийшло близько 32 кульок.
6. Розігріти глибоку сковороду з великою кількістю олії і обсмажити крокети з усіх боків до рум'яної скоринки. Смажити слід порціями.
7. Викласти крокети на серветку, щоб вони ввібрала зайвий жир.
8. Приготувати грецький соус «дзадзикі»: натерти свіжий огірок, сік віджати і видалити, часник (я не люблю багато часнику, є варіанти дзадзикі взагалі без часнику) пропустити через прес; змішати йогурт з огірком і часником, посолити.
9. Подавати крокети краще теплими, наприклад
Дивіться схожі рецепти: