стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Холодний пряний соус



Холодний пряний соус

Холодний пряний соус
автор рецепта Автор: Катя
кухня Кухня: Українська



Холодний пряний соус подаємо до птиці або кролика - для тих, хто любить пряні приправи.

Вам знадобиться:

  • 1 ст. ложка вершкового і 4 ст. ложки олії
  • 1 яєчний жовток
  • півтори склянки бульйону
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 ч. ложка цукру
  • 2 ст. ложки томат-пюре або рубаної зелені - на вибір
  • трохи пряного соусу
  • сіль перець

Спосіб приготування:
Як звичайно, підрум'янюємо борошно в маслі, заливаємо бульйон, даємо поваритися 8-10 хвилин.

Остиглий соус добре вимішуємо з яєчним жовтком, олією і приправами.

Має вийти досить гостро, щоб подати соус до птиці або кролика - в соуснику, а можна і залити ним скибочки м'яса.
Смачного!