Цей нескладний у виконанні гарячий соус до смаженого м'яса і страв з смажених субпродуктів хороший тоді, коли в ньому присутні всі інгредієнти. Він дарує м'ясу неповторний смак. Напевно, ми не будемо робити його щодня. Але до святкових страв - безсумнівно.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
На середньому вогні даємо закипіти витопленому з сала жиру і вершковому маслу, додаємо дрібно-дрібно нарізане м'ясо, перець і імбир, трохи бульйону і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні 20-25 хвилин.
Борошно розводимо в невеликій кількості води, виливаємо в соус і, помішуючи, проварюємо хвилин п'ять. Тепер додаємо томат-пюре, біле і червоне вино, заправляємо сіллю. Якщо соус дуже густий - додаємо ще бульйону.
Прокип'ятити і процідити соус.
Виливаємо в соусник, вмішуємо мадеру і коньяк і подаємо гарячим до страв із смаженого м'яса або субпродуктів.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: