стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Святковий соус до смаженого м'яса



Святковий соус до смаженого м'яса

Святковий соус до смаженого м
автор рецепта Автор: Іра
кухня Кухня: Французька



Цей нескладний у виконанні гарячий соус до смаженого м'яса і страв з смажених субпродуктів хороший тоді, коли в ньому присутні всі інгредієнти. Він дарує м'ясу неповторний смак. Напевно, ми не будемо робити його щодня. Але до святкових страв - безсумнівно.

Вам знадобиться:

  • півсклянки м'ясного бульйону
  • 2-3 тонких скибочки вареного або смаженого м'яса
  • півсклянки сухого білого і стільки ж червоного вина
  • по 2-3 ст. ложки коньяку і мадери
  • 2-3 ст. ложки томат-пюре або соусу
  • 1 ст. ложка борошна
  • по 1 ст. ложці вершкового масла і витопленого свинячого сала
  • сіль, мелені імбир і перець - за смаком

Спосіб приготування:
На середньому вогні даємо закипіти витопленому з сала жиру і вершковому маслу, додаємо дрібно-дрібно нарізане м'ясо, перець і імбир, трохи бульйону і тушкуємо під кришкою на невеликому вогні 20-25 хвилин.

Борошно розводимо в невеликій кількості води, виливаємо в соус і, помішуючи, проварюємо хвилин п'ять. Тепер додаємо томат-пюре, біле і червоне вино, заправляємо сіллю. Якщо соус дуже густий - додаємо ще бульйону.

Прокип'ятити і процідити соус.

Виливаємо в соусник, вмішуємо мадеру і коньяк і подаємо гарячим до страв із смаженого м'яса або субпродуктів.
Смачного!