Коричневий основний соус подається до тушкованого, смаженого і запеченого м'яса. Крім того, він став основою для приготування багатьох інших соусів.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Починаємо з того, що на повільному вогні обсмажуємо борошно в салі до тих пір, поки вона не набуде темно-коричневий колір.
Не варто робити це на вершковому маслі, оскільки воно моментально починає горіти, що додасть соусу гіркий присмак.
Додаємо бульйон - м'ясний або з птиці, томат-пасту і, перемішуючи вінчиком, доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь до слабкого, накриваємо кришкою і залишаємо наш соус на годину, але вже без перемішування. Кілька разів знімаємо піну і жир, що з'являються на поверхні .
Готовий соус проціджуємо і додаємо трохи свіжого вершкового масла.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: