стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Коричневий основний соус



Коричневий основний соус

Коричневий основний соус
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Французька



Коричневий основний соус подається до тушкованого, смаженого і запеченого м'яса. Крім того, він став основою для приготування багатьох інших соусів.

Вам знадобиться:

  • 50 г топленого свинячого сала
  • 40 г борошна
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • півлітра м'ясного бульйону
  • половинка ч. ложки солі

Спосіб приготування:
Починаємо з того, що на повільному вогні обсмажуємо борошно в салі до тих пір, поки вона не набуде темно-коричневий колір.

Не варто робити це на вершковому маслі, оскільки воно моментально починає горіти, що додасть соусу гіркий присмак.

Додаємо бульйон - м'ясний або з птиці, томат-пасту і, перемішуючи вінчиком, доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь до слабкого, накриваємо кришкою і залишаємо наш соус на годину, але вже без перемішування. Кілька разів знімаємо піну і жир, що з'являються на поверхні .

Готовий соус проціджуємо і додаємо трохи свіжого вершкового масла.
Смачного!