стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею



Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею
автор рецепта Автор: Галя
складність рецепта Cкладність: Легко
порції Порцій: 6
час приготування страви Час приготування: 2,10хв.
кухня Кухня: Домашня



Дуже смачний, ніжний бісквіт, розсипчасті, хрусткі пісочні коржі з горіховим смаком і коричною ноткою. Яскравий, легкий, ніжний мус і карамельні яблука. Приготування тора можна розбити на два етапи. У перший день приготувати бісквіт і пісочне тісто. На другий день зробити мус і карамельні яблука, а також спекти пісочні коржі.

Вам знадобиться:

  • Бісквіт:
  • Масло вершкове - 60 г
  • Яйце - 6 шт
  • Цукор - 200 г
  • Борошно - 150 г
  • Пісочні коржі:
  • Масло вершкове - 220 г (кімнатної температури)
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Мелені горіхи - 40 г (у мене фісташки)
  • Варені жовтки - 3 шт
  • Кориця мелена - 2 ч. ложки
  • Сіль - щіпка
  • Темний ром - 1 ст. ложка
  • Розпушувач - 1\4 ч. ложки
  • Борошно - 280 г
  • Карамельні яблука:
  • Яблуко - 3 шт
  • Цукор коричневий - 3 ст. ложки
  • Цукор звичайний - 3 ст. ложки
  • Лимонний сік - 1 ст. ложка
  • Кориця мелена - 3\4 ч. ложки
  • Масло вершкове - 1 ст. ложка
  • Карамельний баварський мус з корицею:
  • Вершки - 200 мл 33%
  • Цукор - 6 ст. ложок
  • Цукрова пудра - 1 ст. ложка
  • Молоко - 200 мл
  • Кориця - 1 паличка
  • Желатин - 2,5 ч. ложки
  • Вода - 50 мл
  • Яєчний жовток - 4 шт
  • А також:
  • Паличка кориці - для прикраси
  • Яблучні чіпси - для прикраси

Спосіб приготування:

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 1

1. Форму 23 см застелити пергаментом, скропити олією і присипати борошном. Духовку розігріти до 180С. Масло розтопити. Яйця збити міксером на водяній бані з цукром, поки цукор не розчиниться і маса не спіниться. Потім зняти з водяної бані і збивати ще 5-8 хвилин. Маса повинна збільшитися втричі. Акуратно влити половину розтопленого вершкового масла. Порціями ввести борошно, перемішуючи лопаткою. Потім влити решту масла. Тісто вилити у форму і пекти 25 хвилин.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 2

2. Далі бісквіт остудити, вийняти з форми і розрізати на 2 коржі.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 3

3. Для пісочного тіста масло збити з цукром до повітряного стану.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 4

4. Додати горіхи, протерті жовтки, корицю, сіль і ром. Збити пару хвилин. Потім додати борошно з розпушувачем, швидко замісити тісто. Тісто покласти в пакет і прибрати в холодильник на годину. (таке тісто може зберігатися в холодильнику 2 дні).

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 5

5. Потім тісто розділити на 2 частини, тонко розкачати між шарами харчової плівки, перекласти акуратно коржі на деко. Вирізати кола потрібного діаметру. Деко прибрати на 20 хвилин у холодильник. Потім випекти коржі приблизно 15 хвилин. Обережно, коржі дуже крихкі.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 6

6. Для карамельних яблук. Яблука почистити від серцевини і шкірки і нарізати часточками.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 7

7. Перемішати яблука з цукром, корицею і лимонним соком. У сковороді розтопити масло, викласти яблука і готувати на повільному вогні приблизно 10 хвилин. Яблука повинні стати м'якими, але не розвалюватися.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 8

8. Для мусу вершки збити в крем з цукровою пудрою і прибрати в холодильник. Дві столові ложки цукру змішати з жовтками. Желатин залити водою. Цукор, що залишився всипати в ківш або сотейник, додати розламану паличку кориці, поставити на вогонь, не мішати, щоб цукор розплавився і став карамельного кольору.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 9

9. Потім влити молоко, суміш буде вирувати і карамель частково застигне. Довести суміш до кипіння, щоб карамель розтанула. Корицю вийняти.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 10

10. Жовтки збити і тонкою цівкою ввести в карамельну суміш. Поставити сотейник на маленький вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння, поки маса загусне. Зняти з вогню. Желатин підігріти, щоб він розчинився і змішати з карамельною масою.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 11

11. Коли маса охолоне до кімнатної температури-ввести вершки.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 12

12. У форму викласти шар бісквіта, зверху викласти карамельні яблука.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 13

13. На яблука вилити мус.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 14

14. Зверху покласти другий корж бісквіта. Остудити торт в холодильнику до повного застигання мусу.

Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею 15

15. На блюдо викласти один пісочний корж, потім торт і зверху другий пісочний корж. Прикрасити яблучними чіпсами і паличкою кориці. Яблучний торт з карамельним баварським мусом з корицею готовий.

Смачного!