стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з червоною смородиною і горіховою меренгою



Торт з червоною смородиною і горіховою меренгою

Торт з червоною смородиною і горіховою меренгою
автор рецепта Автор: Віка



Цей елегантний ягідно-горіховий торт може стати вашим улюбленим рецептом для випічки! Адже за цим рецептом можна пекти торти з якими ягодами: чорною смородиною, журавлиною, чорницею, малиною, ожиною, вишнею. Мелений фундук (лісовий горіх) можна замінити меленим мигдалем.

Вам знадобиться:

  • для тіста:
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 100 г цукру
  • 125 г м'якого вершкового масла
  • 2 жовтки
  • начинка і горіхова меренга:
  • 4 яєчні білки
  • 150 г цукру
  • 150 г меленого фундука (лісовий горіх)
  • 500 г червоної смородини

Спосіб приготування:
Додати в миску всі інгредієнти для тіста. Перемішати все руками, сформувати кулю з тіста, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 200 С. Змастити маслом роз'ємну форму діаметром 26 см, або схожого розміру.

Розкачати тісто на злегка припорошеним борошном столі в коло трохи більше діаметру форми. Перенести на качалці в форму, утрамбувати на дно, злегка піднімаючи краї тіста по стінці форми.

Білки збити в міцну піну. Поступово додавати 150 г цукру, продовжуючи збивати. Додати горіхове борошно (з меленого фундуку) і 2 пригорщі смородини. Аккуртно перемішати лопаткою, щоб не збити обсяг.

На тісто викласти решту ягоди смородини. Поверх ягід викласти горіхову меренгу.

Поставити в нижню частину духовки, розігрітій до 200 С і випікати 50 хвилин. Дістати з духовки, остудити, відокремити ножем від стінок форми, відкрити форму і перекласти на блюдо сервіровки.

Заміна інгредієнта:
Мелений фундук (лісовий горіх) можна замінити меленим мигдалем. Горіхи краще прожарити перш ніж молоти, для підсилення смаку. Готове горіхове борошно теж можна підсушити злегка в духовці, помішуючи, поки не відчуєте приємний горіховий аромат.
Смачного!