стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт вишенька



Торт вишенька

Торт вишенька
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться для торту вишенька:

  • для бісквіта:
  • 5 яйця
  • 150г цукру
  • 200мл.моцони+1ч.ложка соди
  • 5ст.ложок олії
  • 2ст.ложки какао
  • 200г борошна(просіяти)
  • крем:
  • 1банка згущеного молока
  • 200г сметани 25%
  • 200г вершків 33%
  • вишня(вийняти кісточки)
  • можна у крем додати алкаголь(у мене 50г коньяку)

Спосіб приготування торту вишенька:
тісто:
Білки відокремити від жовтків, взбити з цукром до крутого безе, залишити на стороні.

Жовтки збити, додати олію, моцони, гашену содою, добавити просіяне борошняну суміш з какао і поступово ввести безе.

Обережно перемішати і вилити в розємну форму 23см. Випікати при 180С 25-30 хвилин.

Остудити на решітці і нарізати на 3 коржа. Тісто виходить дуже ніжне, обережно.

крем:
Сметану і вершки збити, додати сг.молоко. Крем трохи рідковатий, не треба боятися, від цього торт виходить більш соковитий.

На нижній корж вилитий 1/3крему. Вишню без кісточок нарізати і на крем, накрити 2 коржем вилити 1/3крему+вишню, і третій пласт.

Я трішки з країв тіста підрізаю для обсипання країв, мені подобається крихту робити в блендері. Я зверху прикрасила вишеньками і свіжою м'ятою. Торт вишенька готовий.
Смачного!



Коментарі:

я люблю писатии любим почерком

Автор:   владік
Дата:   2015-02-27