стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з безе та вершками



Торт з безе та вершками

Торт з безе та вершками
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для торту з безе та вершками:

  • Для тіста:
  • 5 жовтків (яйце С1 )
  • 100г. борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 110г. вершкового масла кімнатної температури
  • 100г. цукру
  • 60мл. молока
  • ваніль
  • Шар безе:
  • 5 білків
  • 65г. цукру
  • Для крему:
  • 200мл. вершків 38%
  • 1 ч.л. цукрової пудри.
  • Полуниця 250г.
  • Цукрова пудра для покриття верху торта.

Спосіб приготування торту з безе та вершками:
Яйця розділити на жовтки і білки, закрити плівкою і залишити при кімнатній темпиратурі 30 хвилин.

Масло збити міксером з цукром до білого. Додати жовтки і збивати поки вони не стануть добре перемішані з маслом.

Додати ваніль, молоко. Борошна просіяти, додати розпушувач і сіль. Додати борошна до масляної маси при включеному міксері невеликими порціями.

Готове тісто розкласти по двом однаковим формами, верх розрівняти. Відкласти.

Тепер готуємо безе:

Білки збити міксером до стійкої піни. Невеликими порціями додавати цукор. Збивати безе до жорстких піків. Готове безе розкласти по верх тіста, розрівняти.

Духовку розігріти до 180С і випікати коржі 30 хвилин. Безе стане кремовим і підніметься. Після охолодження безе опаде.

Готові коржі охолодити на решітці.

Тепер готуємо крем:

Охолоджені вершки збити міксером з цукровою пудрою. Полуницю порізати. На готовий корж викласти збиті вершки і полуницю.

Накрити другим коржем і злегка притиснути. Верх торта припорошити цукровою пудрою. Торт з безе та вершками готовий.
Смачного!