стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пісочний торт з апельсинами



Пісочний торт з апельсинами

Пісочний торт з апельсинами
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для пісочного торту з апельсинами:

  • коржі:
  • масло вершкове 300 г
  • цукор 150 г
  • жовтки 4 шт.
  • сіль
  • розпушувач 1 ч. л.
  • борошно 300 г
  • апельсинове просочення:
  • апельсин 4 шт. (500 г без шкірки і плівок)
  • цукор 130 г
  • апельсинова цедра 2 ст. л.
  • апельсиновий або лимонний лікер 40 мл
  • крем:
  • вершки (33% ) 250 г
  • цукор 150 г
  • білки 4 шт.
  • масло 100 г
  • заливка: (апельсинова панакота)
  • вершки (33% ) 150 мл
  • шоколад апельсиновий 100 г
  • цукор 2 ст. л.
  • желатин 2 ч. л.
  • для прикраси:
  • мигдальні пелюстки
  • гіркий шоколад

Спосіб приготування пісочного торту з апельсинами:
Розм'якшене масло збити з цукром і жовтками до повного розчинення цукру.

Додати борошно з розпушувачем і швидко зібрати тісто в м'який шар.

Розділити тісто на 2 рівні частини, прибрати в холод.

З двох апельсинів зняти цедру самою дрібною теркою. Всі апельсини очистити від шкірки, вирізати філе, нарізати шматочками, засипати цукром, вичавити сік.

Уварювати на повільному вогні, помішуючи, 20 хв.

Влити лікер, випарувати алкоголь, остудити просочення.

Охолоджене тісто для коржів розкачати на пергаменті. На ньому ж, перенести корж на деко. Випікати при 200С 8-10 хв. до світло-золотистого кольору.

Корж вийняти. Поки не охолов, вирізати два кола однакового діаметра (у мене 19 см), обережно скласти круглі коржі, перекладаючи пергаментом. Накрити, щоб не сохли. З другою половиною тіста вчинити аналогічно. Я вирізала два додаткових коржа, що складаються з двох половинок. У мене вийшло 6 коржів.

Для крему вершки з 50 г цукру, довести до кипіння.

На водяній бані збити білки з цукром (100 г) до стійких піків.

Не перестаючи збивати, влити гарячі вершки.

Варити до стану густого киселю на водяній бані.

Потім, баню прибрати і продовжувати збивати, поки суміш не охолоне до кімнатної температури.

Збити розм'якшене масло, поступово додавати "кисіль", збиваючи, поки не вийде ніжний крем.

Зібрати торт промазуючи коржі, спочатку апельсиновим просоченням з шматочками апельсинів, потім кремом.

Укласти торт в кільце і прибрати на холод.

Приготувати апельсинову заливку. Желатин розпустити в вершках, довести до кипіння (не кип'ятити), додати цукор, розмішати до повного розчинення. На водяній бані розтопити апельсиновий шоколад, влити вершки з желатином, розмішати до гладкості. Суміш остудити до кімнатної температури, після чого, залити торт, прибрати в холод.

Прикрасити торт мигдалевими пелюстками. За бажанням, можна прикрасити розтопленим гірким шоколадом. Пісочний торт з апельсинами готовий.
Смачного!