стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з мусом з чорної смородини



Торт з мусом з чорної смородини

Торт з мусом з чорної смородини
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • Мигдальний дакуаз:
  • Борошно мигдальне - 90 гр
  • Борошно пшеничне - 10 гр
  • Білок яєчний - 3 шт
  • Цукор коричневий - 70 гр
  • ..................................
  • Смородиновий мус:
  • Смородина чорна - 300 гр
  • Цукор - 150 гр
  • Вершки (33%) - 500 мл
  • Агар-агар (без верху) - 2 ч. л.
  • Вода - 50 мл
  • ...................................
  • Для прикраси:
  • Желе (прозоре для торта) - 1 пакет.
  • Квітки (у мене Братики і пелюстки троянд)

Спосіб приготування:
1. Духовку розігріти до 180С. Горіхи змішати з борошном. Білки збити з цукром в міцну піну.

2. Акуратно ввести мигдалеве борошно в білки, перемішуючи лопаткою.

3. Намалювати на пергаменті окружність потрібного діаметру, у мене 20 см. Викласти тісто, розрівняти лопаткою. Випікати до легкого золотистого кольору приблизно 12 хвилин.

4. Теплий корж перевернути на пергамент, і акуратно зняти пергамент знизу. Корж дуже ніжний, тому знімати обережно.

5. Агар залити водою і залишити на 5 хвилин. Смородину засипати цукром і на повільному вогні довести до кипіння. Потім смородину пробити блендером, додати агар і проварити на повільному вогні 3-5 хвилин, зняти з вогню і трохи остудити.

6. Вершки збити в пишний крем.

7. У вершки вилити смородинову масу, перемішати.

8. Корж укласти у форму, у мене 20 см. Зверху вилити мус.

9. На мус укласти квіти і пелюстки. Желе для торта приготувати згідно інструкції на упаковці, злегка остудити і залити верх торта. Прибрати торт в холодильник до подачі. Потім вийняти торт з форми і нарізати гострим ножем. Торт з мусом з чорної смородини готовий.
Смачного!