стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт-еклер з фруктами і шоколадом



Торт-еклер з фруктами і шоколадом

Торт-еклер з фруктами і шоколадом
автор рецепта Автор: Віка
складність рецепта Cкладність: Середня
порції Порцій: 8
час приготування страви Час приготування: 60хв.
кухня Кухня: Домашня



Цей торт неодмінно сподобається вашим близьким, тому що ніхто не залишиться байдужим до легкого крему, свіжих фруктів і шоколаду.

Вам знадобиться:

  • Будь-які фрукти - за смаком
  • Для заварного тіста:
  • Масло вершкове або маргарин - 180 гр
  • Вода - 250 мл
  • Яйця - 4 шт
  • Борошно - 150 гр
  • Для заварного крему:
  • Молоко - 250 мл
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор 60 гр
  • Для пудингу:
  • Пудинг сухий (напівфабрикат) - 1 упаковка
  • Молоко - 400 мл
  • Для шоколадного соусу:
  • Шоколад - 90 гр
  • Молоко - 100 мл
  • Цукор 80 гр
  • Крохмаль - 1 ст. л
  • Вода - 150-200 мл

Спосіб приготування:
1. Насамперед приготуємо заварне тісто для торта. Для цього в каструлю кладемо масло або маргарин, заливаємо водою і ставимо на плиту до закипання.

2. Коли вода з маслом закипить, висипаємо в каструлю борошно і при безперервному помішуванні підсушуєм тісто не знімаючи з вогню. Вимикаємо вогонь коли тісто буде відходити від стінок каструлі і злегка підсохне.

3. Даємо тісту охолонути і вмішуємо в нього по одному яйцю. Тобто спочатку повністю перемішуємо з одним яйцем, тільки потім додаємо друге і т.д.

4. Тісто викладаємо у форму, формуючи ложкою або лопаткою бортики і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Важливо - духовку не можна відкривати поки торт не підніметься і не підрум'яниться.

5. Поки випікається корж, займемося приготуванням крему. У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти для заварного крему, додаємо до них яйце, перемішуємо і вливаємо порціями молоко. Ретельно розмішуємо крем, щоб не було грудочок.

6. Відправляємо миску в мікрохвильовку на повну потужність до повного загустіння крему, при цьому відкриваємо мікрохвильовку кожну хвилину і перемішуємо крем, щоб не утворювалося грудочок і крем проварюють рівномірно.

7. Дістаємо готовий крем з мікрохвильовки і даємо трохи охолонути.

8. Тим часом зваримо пудинг за інструкцією на упаковці. Кількість сухого пудингу повина бути розрахована на 500 мл молока, але ми додамо в пудинг меншу кількість - 400 мл, щоб він був більш густим, ніж зазвичай.

9. Змішуємо заварний крем і пудинг до однорідної консистенції. Наш крем готовий.

10. Приступаємо до приготування шоколадного соусу. Насправді, ви можете пропустити цей крок і полити торт просто розтопленим шоколадом. Але якщо ви любите приємно дивувати своїх близьких, то рекомендуємо приготувати цей шоколадний соус. У каструльку кладемо шоколад, заливаємо молоком, при безперервному помішуванні даємо шоколаду повністю розтопиться в молоці.

11. Додаємо в соус воду, даємо соусу закипіти.

12. Крохмаль заливаємо невеликою кількістю води, розмішуємо prikazki, щоб не було грудочок і вливаємо тоненькою цівкою в киплячий соус, розмішуємо і даємо соусу загуснути. Знімаємо соус з вогню і даємо охолонути.

13.Тим часом спікся наш корж. Дістаємо його з духовки, злегка проколюємо виделкою серединку, не чіпаючи бортики. Остужуєм. Якщо у вас є гарна форма для запікання, то торт можна подавати прямо в ній, якщо ж ні, то після повного остигання і наповнення торта кремом, ви можете дістати його з форми.

14. Наповнюємо наш торт кремом, викладаємо зверху довільно нарізані будь-які ваші улюблені фрукти і поливаємо шоколадним соусом. Торт-еклер з фруктами і шоколадом готовий.
Смачного!