Цей торт неодмінно сподобається вашим близьким, тому що ніхто не залишиться байдужим до легкого крему, свіжих фруктів і шоколаду.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Насамперед приготуємо заварне тісто для торта. Для цього в каструлю кладемо масло або маргарин, заливаємо водою і ставимо на плиту до закипання.
2. Коли вода з маслом закипить, висипаємо в каструлю борошно і при безперервному помішуванні підсушуєм тісто не знімаючи з вогню. Вимикаємо вогонь коли тісто буде відходити від стінок каструлі і злегка підсохне.
3. Даємо тісту охолонути і вмішуємо в нього по одному яйцю. Тобто спочатку повністю перемішуємо з одним яйцем, тільки потім додаємо друге і т.д.
4. Тісто викладаємо у форму, формуючи ложкою або лопаткою бортики і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Важливо - духовку не можна відкривати поки торт не підніметься і не підрум'яниться.
5. Поки випікається корж, займемося приготуванням крему. У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти для заварного крему, додаємо до них яйце, перемішуємо і вливаємо порціями молоко. Ретельно розмішуємо крем, щоб не було грудочок.
6. Відправляємо миску в мікрохвильовку на повну потужність до повного загустіння крему, при цьому відкриваємо мікрохвильовку кожну хвилину і перемішуємо крем, щоб не утворювалося грудочок і крем проварюють рівномірно.
7. Дістаємо готовий крем з мікрохвильовки і даємо трохи охолонути.
8. Тим часом зваримо пудинг за інструкцією на упаковці. Кількість сухого пудингу повина бути розрахована на 500 мл молока, але ми додамо в пудинг меншу кількість - 400 мл, щоб він був більш густим, ніж зазвичай.
9. Змішуємо заварний крем і пудинг до однорідної консистенції. Наш крем готовий.
10. Приступаємо до приготування шоколадного соусу. Насправді, ви можете пропустити цей крок і полити торт просто розтопленим шоколадом. Але якщо ви любите приємно дивувати своїх близьких, то рекомендуємо приготувати цей шоколадний соус. У каструльку кладемо шоколад, заливаємо молоком, при безперервному помішуванні даємо шоколаду повністю розтопиться в молоці.
11. Додаємо в соус воду, даємо соусу закипіти.
12. Крохмаль заливаємо невеликою кількістю води, розмішуємо prikazki, щоб не було грудочок і вливаємо тоненькою цівкою в киплячий соус, розмішуємо і даємо соусу загуснути. Знімаємо соус з вогню і даємо охолонути.
13.Тим часом спікся наш корж. Дістаємо його з духовки, злегка проколюємо виделкою серединку, не чіпаючи бортики. Остужуєм. Якщо у вас є гарна форма для запікання, то торт можна подавати прямо в ній, якщо ж ні, то після повного остигання і наповнення торта кремом, ви можете дістати його з форми.
14. Наповнюємо наш торт кремом, викладаємо зверху довільно нарізані будь-які ваші улюблені фрукти і поливаємо шоколадним соусом. Торт-еклер з фруктами і шоколадом готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: