стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Шифоновий бісквіт з вершками і вишнею



Шифоновий бісквіт з вершками і вишнею

Шифоновий бісквіт з вершками і вишнею
автор рецепта Автор: Валя
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться:

  • для бісквіта:
  • вода 175 г
  • борошно 200 г
  • цукор 225 г
  • сіль 1/4 ч. л.
  • какао (порошок) 60 г
  • олія соняшникова 125 мл
  • розпушувач 10 г
  • сода 1 ч. л.
  • яйця (4 жовтки +8 білків)
  • для крему:
  • вершки молочні 400 мл
  • цукрова пудра 150 г
  • вишня (крем) 500 г
  • для ганашу:
  • вершки молочні мл 100 мл
  • шоколад гіркий 100 г
  • цукор тростинний 2 ст. л.
  • масло вершкове 50 г

Спосіб приготування:
Приготувати шоколадний шифоновий бісквіт. В кухлик налити воду, всипати какао і довести до кипіння. Остудити.

Яєчні жовтки збити до білого кольору з 180 г цукру. Влити олію і добре перемішати до однородності. В яєчно-олійну суміш влити остигле какао і добре перемішати. Всипати просіяне борошно з сіллю, содою і розпушувачем і перемішати до однорідності. Охолодженні яєчні білки збити з рештою 45 г цукру до піків. Добавити збиті білки в тісто частинами, акуратно помішуючи.

Готове тісто влити в не змащену !!! чашу мультиварки, встановити режим «Випічка» на 80 хвилин і готувати до сигналу.

Спекти бісквіт можна і в духовці при температурі 180 градусів 40 хв.

Тим часом заморожену вишню залишити при кімнатній температурі підтанути.

Готовий бісквіт не намагайтеся витягнути з чаші мультиварки - ви тільки пошкодите його форму! Потрібно просто перевернути чашу з бісквітом догори дном і залишити в такому положенні до повного остигання. Потім зняти чашу. Зрізати верхівку у бісквіта. Акуратно ложкою по колу вийняти м'якоть, залишаючи стінки і дно. Мякоть бісквіта порвати руками, вона дуже м'яка і рихла. Добавити вишню (кілька ягід залишити для прикраси).

Вершки 35% збити до піків з цукровою пудрою.

До крихти бісквіта і вишні додати вершки (відкласти трохи для прикраси), перемішати.

Заповнити спустошений бісквіт начинкою.

Накрити верхівкою і прибрати в холод на пару годин.

Приготувати ганаш. У кухлик влити жирні вершки, додати цукор і довести до кипіння. Зняти з плити, відразу додати поламаний на шматочки шоколад, перемішати до однорідного стану і додати м'яке вершкове масло, знову перемішати до однорідності. Ганаш остудити.

Полити торт остиглим ганашем. Прибрати в холод на 30-45 хв.

Прикрасити збитими вершками і ягодами. Шифоновий бісквіт з вершками і вишнею готовий.
Смачного!