Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Приготувати шоколадний шифоновий бісквіт. В кухлик налити воду, всипати какао і довести до кипіння. Остудити.
Яєчні жовтки збити до білого кольору з 180 г цукру. Влити олію і добре перемішати до однородності. В яєчно-олійну суміш влити остигле какао і добре перемішати. Всипати просіяне борошно з сіллю, содою і розпушувачем і перемішати до однорідності. Охолодженні яєчні білки збити з рештою 45 г цукру до піків. Добавити збиті білки в тісто частинами, акуратно помішуючи.
Готове тісто влити в не змащену !!! чашу мультиварки, встановити режим «Випічка» на 80 хвилин і готувати до сигналу.
Спекти бісквіт можна і в духовці при температурі 180 градусів 40 хв.
Тим часом заморожену вишню залишити при кімнатній температурі підтанути.
Готовий бісквіт не намагайтеся витягнути з чаші мультиварки - ви тільки пошкодите його форму! Потрібно просто перевернути чашу з бісквітом догори дном і залишити в такому положенні до повного остигання. Потім зняти чашу. Зрізати верхівку у бісквіта. Акуратно ложкою по колу вийняти м'якоть, залишаючи стінки і дно. Мякоть бісквіта порвати руками, вона дуже м'яка і рихла. Добавити вишню (кілька ягід залишити для прикраси).
Вершки 35% збити до піків з цукровою пудрою.
До крихти бісквіта і вишні додати вершки (відкласти трохи для прикраси), перемішати.
Заповнити спустошений бісквіт начинкою.
Накрити верхівкою і прибрати в холод на пару годин.
Приготувати ганаш. У кухлик влити жирні вершки, додати цукор і довести до кипіння. Зняти з плити, відразу додати поламаний на шматочки шоколад, перемішати до однорідного стану і додати м'яке вершкове масло, знову перемішати до однорідності. Ганаш остудити.
Полити торт остиглим ганашем. Прибрати в холод на 30-45 хв.
Прикрасити збитими вершками і ягодами. Шифоновий бісквіт з вершками і вишнею готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: