Вдале поєднання кисло-солодкої вишні і вершкового сиру! Вийшов дуже лекгий (за складом) тортик.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
БІСКВІТ:
Яйця збийте з коричневим і ванільним цукром в стійку (посвітлілу) піну, вмішайте лопаткою борошняну суміш (борошно + розпушувач). На дно розємної форми (d = 20 см.), вистелити антипригарний килимок (папір для випікання), вилийте тісто, постукайте формою з тістом об стіл, для рівномірного розподілу тіста в формі. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів, хвилин 25-30.
Готовому бісквіту дайте охолонути у формі (навіть краще спекти за добу до збірки торта).
Трохи відталу вишню перемішайте з цукром і желфіксом, доведіть до кипіння, проваріть при середньому кипінні, періодично помішуючи хвилин 10. Дайте вишні охолонути.
Вишню злийте через сито, сироп збережіть.
Замочіть желатин в невеликій кількості молока (води), дайте йому набрякнути, розпустіть (в мікрохвильовці = 2 хвилини).
Вершки збийте в стійку массу. Творог перемішайте з цукром і ванільним ароматизатором, вмішайте желатин, і збиті вершки.
Приберіть крем в холодильник.
В остившому вишневому сиропі (300-350 мл.) Замочіть желатин, дайте йому набрякнути, розпустіть (в мікрохвильовці = 2 хвилини).
Бісквітний корж розріжте поперек на 2 половини. Покладіть коржі зрізами вгору, тонкими шарами (3-4 шари, після кожного нанесення сиропу, дайте підсохнути) нанесіть вишневий, желейний сироп на зрізи бісквітних коржів.
Нижній бісквітний корж помістіть на дно розємної форми, оберніть смугою (h = 10-12 см.) щільної плівки, замкніть кільцем бортик форми, на желейний верх бісквіта, викладіть 1/3 сирного крему, потім шар вишні, далі ще 1/3 крему , зверху другий бісквітний корж, желейною частиною до сирного крему.
Поверх бісквіту викладіть вишню що залишилася, зверху в кілька прийомів нанесіть решту желейного вишневого сиропу. Приберіть торт в холодильник, так само приберіть залишки сирного крему.
Мигдальні пелюстки підсушіть на сухій сковороді.
Годин через 8-10, розімкніть кільце форми, видаліть плівку. Бортик торта змастіть сирним кремом що залишився, присипте (притискаючи) мигдальними пелюстками. Торт Вишнева насолода готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: