стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Вишнева насолода



Торт Вишнева насолода

Торт Вишнева насолода
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Вдале поєднання кисло-солодкої вишні і вершкового сиру! Вийшов дуже лекгий (за складом) тортик.

Вам знадобиться:

  • БІСКВІТ:
  • Борошно 120 г
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • Цукор коричневий 90 г
  • Ванільний цукор 10 г.
  • Яйця 3 шт. (С-О)
  • НАЧИНКА ТОРТА:
  • Вишня морожена без кісточок 500-600 г
  • Цукор коричневий 350 г (200 г.-в вишню, 150 г.- в сирний крем)
  • Желфикс 2 ст.л.
  • Творог домашній 500 г
  • Вершки для збивання 200 мл.
  • Ванільний ароматизатор 3-5 крапель
  • Желатин 18-20 г (7-8 г.-в сироп, 10 г-в сирний крем)
  • Мигдальні пелюстки

Спосіб приготування:
БІСКВІТ:

Яйця збийте з коричневим і ванільним цукром в стійку (посвітлілу) піну, вмішайте лопаткою борошняну суміш (борошно + розпушувач). На дно розємної форми (d = 20 см.), вистелити антипригарний килимок (папір для випікання), вилийте тісто, постукайте формою з тістом об стіл, для рівномірного розподілу тіста в формі. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів, хвилин 25-30.

Готовому бісквіту дайте охолонути у формі (навіть краще спекти за добу до збірки торта).

Трохи відталу вишню перемішайте з цукром і желфіксом, доведіть до кипіння, проваріть при середньому кипінні, періодично помішуючи хвилин 10. Дайте вишні охолонути.

Вишню злийте через сито, сироп збережіть.

Замочіть желатин в невеликій кількості молока (води), дайте йому набрякнути, розпустіть (в мікрохвильовці = 2 хвилини).

Вершки збийте в стійку массу. Творог перемішайте з цукром і ванільним ароматизатором, вмішайте желатин, і збиті вершки.

Приберіть крем в холодильник.

В остившому вишневому сиропі (300-350 мл.) Замочіть желатин, дайте йому набрякнути, розпустіть (в мікрохвильовці = 2 хвилини).

Бісквітний корж розріжте поперек на 2 половини. Покладіть коржі зрізами вгору, тонкими шарами (3-4 шари, після кожного нанесення сиропу, дайте підсохнути) нанесіть вишневий, желейний сироп на зрізи бісквітних коржів.

Нижній бісквітний корж помістіть на дно розємної форми, оберніть смугою (h = 10-12 см.) щільної плівки, замкніть кільцем бортик форми, на желейний верх бісквіта, викладіть 1/3 сирного крему, потім шар вишні, далі ще 1/3 крему , зверху другий бісквітний корж, желейною частиною до сирного крему.

Поверх бісквіту викладіть вишню що залишилася, зверху в кілька прийомів нанесіть решту желейного вишневого сиропу. Приберіть торт в холодильник, так само приберіть залишки сирного крему.

Мигдальні пелюстки підсушіть на сухій сковороді.

Годин через 8-10, розімкніть кільце форми, видаліть плівку. Бортик торта змастіть сирним кремом що залишився, присипте (притискаючи) мигдальними пелюстками. Торт Вишнева насолода готовий.
Смачного!