стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Яблука в тісті



Яблука в тісті


Вам знадобиться:

  • 4 міцних зелених яблука
  • 1 лист готового листкового тіста
  • 1 яйце
  • цукрова пудра для посипання
  • насіння кунжуту - якщо хочеться
  • для сиропу:
  • 1 склянка цукру
  • 3 пакетики ванільного цукру
  • 400-500 мл води

Спосіб приготування:
Промиті яблука очищаємо від шкірки, виймаємо серединку.

У каструлі нагріваємо до кипіння 400-500 мл води, засипаємо склянку цукру і ванільний цукор з пакетиків. Коли цукор розчиниться, кладемо яблука, а після закипання переводимо на самий маленький вогонь, на якому яблука повинні варитись 10 хвилин.

Обережно виймаємо яблука, даємо стекти сиропу. До речі, виливати його не варто - стане в нагоді для карамелізації фруктів або іншої випічки.

Розморожене листкове тісто розрізаємо на чотири частини. Розкачуємо.

На тісто викладаємо по яблуку, підбираємо тісто вгору, обліплюєм яблука, вгорі з'єднуємо краї, закріплюємо дерев'яними зубочистками або товстою ниткою. Можна просто міцно скрутити.

Духовку ставимо на 180 С.

Збиваємо яйце - або тільки його жовток, змащуємо наші яблучні «бомби». Якщо подобається - посипаємо насінням кунжуту. Виставляємо у форму для випічки.

Яблука в листковому тісті будуть готові через 25-30 хвилин.

Готові охолоджені яблука посипаємо цукровою пудрою. Яблука в тісті готові.
Смачного!