стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Желейний торт



Желейний торт

Желейний торт
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для желейного торту:

  • Для коржа:
  • 80г темного шоколаду
  • 1 ст. ложка порошку какао
  • 3 яйця
  • 50г цукрової пудри
  • 1ч. ложка крохмалю
  • щіпка солі
  • Для вершкового желе:
  • 300г вершків
  • 100г цукрової пудри
  • 50мл води
  • ванілін на кінчику ножа
  • 15г желатину
  • А також:
  • 3 пакетики желе (у мене абрикос, персик і малина)
  • 6шт. абрикос
  • 3шт. персик
  • гроно винограду
  • форма діаметром 20см

Спосіб приготування желейного торту:
Для шоколадного тіста. Розпустити шоколад на водяній бані. Відокремити білки від жовтків. Збити жовтки з цукром до білого кольору. Потім додати какао і крохмаль. Перемішати. Додати розтоплений шоколад. Збити білки з дрібкою солі і акуратно додати їх до шоколадної суміші. Розподілити суміш на пергаменті і випікати в розігрітій до 180С духовці 15 хвилин. Потім остудити корж на решітці.

Вирізати основу для торта - рівна діаметру форми.

Вистелити форму пергаментом. Помістити корж на дно форми.

Желатин розвести. Вершки збити з цукровою пудрою і ваніліном, потихеньку ввести желатин.

Абрикоси і персики обдати окропом, зняти шкірку. На корж розкласти шматочки абрикос. Зверху залити вершково-желатиновою сумішшю. Поставити в холодильник, щоб желе схопилося.

Решту желе приготувати згідно з рекомендаціями на упаковці.

На вершкове желе розкласти шматочки персика і залити персиковим желе. Знову поставить в холодильник. Потім розкласти виноград і залити малиновим желе. Поставити в холодильник, щоб желе повністю застигло. Желейний торт готовий.
Смачного!



Коментарі:

мені тупе якесь

Автор:   ірина
Дата:   2015-02-15