стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з фруктів



Торт з фруктів

Торт з фруктів
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться для торту з фруктів:

  • Бісквіт:
  • яйце куряче - 4 шт.
  • цукор - 125г
  • борошно - 125г
  • Сироп:
  • цукор - 150г
  • вода - 150г
  • Мус:
  • йогурт полуничний - 500г
  • желатин - 25г
  • цукор - 120г
  • вершки кондитерські - 550г + 200г на обмазку
  • Фруктовий гель:
  • абрикосовий джем - 100г
  • вода - 50г
  • желатин - 5 г (1 пластинка)
  • Прикраси:
  • апельсин - 1шт.
  • черешня - 100г
  • нектарини-2шт.
  • ківі - 2шт.
  • малина - 50г
  • полуниця - 100г
  • банан - 1шт.
  • слива - 1шт.

Спосіб приготування торту з фруктів:
Бісквіт: збити яйця з цукром до стійкої піни, ввести лопаткою або ложкою просіяне борошно так, щоб збиті яйця не осіли. Викласти в круглу форму діаметром 24см на пергамент і випекти в духовці при температурі 180С протягом 20-25 хвилин. Остудити і розрізати на 3 коржі.

Мус: Пластини желатину замочити в холодній воді (якщо желатин порошковий, то краще його замочити в йогурті на 30 хвилин), ввести в йогурт разом з цукром і підігріти, щоб цукор розчинився, а желатин розпустився. Остудити, але щоб йогурт не загус. Акуратно змішати віночком зі збитими вершками (робити це треба частинами).

Сироп: довести до кипіння воду з цукром, щоб цукор розчинився повністю, можна ароматизувати 1ст.ложкой коньяку. Остудити.

Фруктовий гель: в воді при підігріві розпустити замочений желатин, додати джем, до кипіння не доводити.

Збірка: у форму покласти верхній корж, просочити сиропом, викласти половину мусу і розрівняти. Покласти середній корж, просочити сиропом і викласти іншу половину мусу, розрівняти. Накрити нижнім коржем, пропеченою стороною вгору і просочити сиропом. Поставити на 2 години в холодильник.

Після застигання вийняти торт з форми і обмазати збитими вершками. Нарізати апельсин тонкими кружальцями і, змастивши кожен круг фруктовим гелем, прикрасити ними бокову сторону торта. Нарізати тонко нектарини і скласти часточки у вигляді трояндочки, змастити гелем і викласти на торт. Інші фрукти і ягоди можна нарізати і розкласти на поверхні як підкаже Ваша фантазія. Обов'язково змастіть всі фрукти і ягоди гелем, щоб довше залишалися красивими і краще трималися на поверхні. Торт з фруктів готовий.
Смачного!