Вам знадобиться для торту з фруктів:
Спосіб приготування торту з фруктів:
Бісквіт: збити яйця з цукром до стійкої піни, ввести лопаткою або ложкою просіяне борошно так, щоб збиті яйця не осіли. Викласти в круглу форму діаметром 24см на пергамент і випекти в духовці при температурі 180С протягом 20-25 хвилин. Остудити і розрізати на 3 коржі.
Мус: Пластини желатину замочити в холодній воді (якщо желатин порошковий, то краще його замочити в йогурті на 30 хвилин), ввести в йогурт разом з цукром і підігріти, щоб цукор розчинився, а желатин розпустився. Остудити, але щоб йогурт не загус. Акуратно змішати віночком зі збитими вершками (робити це треба частинами).
Сироп: довести до кипіння воду з цукром, щоб цукор розчинився повністю, можна ароматизувати 1ст.ложкой коньяку. Остудити.
Фруктовий гель: в воді при підігріві розпустити замочений желатин, додати джем, до кипіння не доводити.
Збірка: у форму покласти верхній корж, просочити сиропом, викласти половину мусу і розрівняти. Покласти середній корж, просочити сиропом і викласти іншу половину мусу, розрівняти. Накрити нижнім коржем, пропеченою стороною вгору і просочити сиропом. Поставити на 2 години в холодильник.
Після застигання вийняти торт з форми і обмазати збитими вершками. Нарізати апельсин тонкими кружальцями і, змастивши кожен круг фруктовим гелем, прикрасити ними бокову сторону торта. Нарізати тонко нектарини і скласти часточки у вигляді трояндочки, змастити гелем і викласти на торт. Інші фрукти і ягоди можна нарізати і розкласти на поверхні як підкаже Ваша фантазія. Обов'язково змастіть всі фрукти і ягоди гелем, щоб довше залишалися красивими і краще трималися на поверхні. Торт з фруктів готовий.
Смачного!