стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт хвилинка



Торт хвилинка

Торт хвилинка
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться для торту хвилинка:

  • для тіста:
  • згущене молоко - 1 банка;
  • яйця - 1 шт;
  • сода (гашена оцтом) - 1 ч.ложка;
  • борошно - 3 склянки.
  • Крем заварний:
  • молоко - 350 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 1 склянка;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • масло - 2 ч. ложки;
  • ванілін - 1 ч. ложка.
  • Для прикраси:
  • какао
  • я використовувала ще банани і крихту, яку випекла з нарізків від коржів. Просто після того, як випекти коржі, залишається тісто, його також на сковорідку

Спосіб приготування торту хвилинка:
У миску вилити згущене молоко, додати яйце, соду гашену оцтом і перемішати.

Поступово додаючи борошно, вимісити м'яке, еластичне тісто, щоб не прилипало до рук і добре розкочувалось.

Тісто розділити на 8 рівних частин.

Коден шматок розкотити, надаючи йому форму кола, за розміром діаметра вашої сковорідки.

Наколоти корж в декількох місцях виделкою і смажити на сухій розігрітій сковороді. Через хвилинку перевертаємо.

Коржі смажаться дуже швидко, тому треба стежити, щоб не підгоріли.

Готові коржі для торта, коли вони охолонуть, укласти на блюдо.

Крем:

Яйця розтерти з цукром, додати борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок.

Отриману суміш влити в емальовану каструлю, додати молоко і ще раз добре перемішати.

Поставити на слабкий вогонь і варити до загустіння. Додати масло, ванілін, зняти з вогню і остудити.

Перемазати коржі кремом, укласти один на одного.

Можна всі коржі скласти в один торт, а можна розділити навпіл і зробити два тортика поменше.

В крем що залишився додати какао і прикрасити тортик. Торт хвилинка готовий.
Смачного!