стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Холодець домашній



Холодець домашній

Холодець домашній
автор рецепта Автор: Володимир



Вам знадобиться для холодцю:

  • 2 свинячих ніжки
  • 400 г яловичини
  • 1 цибулина
  • 2 лаврових листа
  • 4 шт. перцю горошком
  • сіль
  • 4 зубчики часнику

Спосіб приготування холодцю:
Добре промити м'ясо і свинячі ніжки. Яловичину нарізати великими шматками. Скласти м'ясо з ніжками в каструлю, залити холодною водою, приблизно 3 л. Поставити варити. Коли вода закипить, зняти піну і продовжувати варити на повільному вогні близько 4 годин.

Потім додати цибулину цілком, перець, лавровий лист і сіль. Варити ще 30 хвилин.

Коли м'ясо буде досить м'яким, нарізати дрібно, зрізати м'ясо з ніжок, кістки викинути. Скласти м'ясо у форму (приблизно на 1/3 висоти).

Нарізати часник. Посипати м'ясо часником.

Процідити бульйон і залити м'ясо зверху. Поставити в холод, щоб холодець застиг. Перед подачею зняти шар жиру, нарізати кубиками і подавати з гірчицею або хріном. Холодець домашній готовий.
Смачного!