стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тушковані фрикадельки в грибному соусі



Тушковані фрикадельки в грибному соусі

Тушковані фрикадельки в грибному соусі
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Домашня



Звичайні м'ясні фрикадельки тушкуємо в соусі з грибів з цибулею, сметаною і соєвим соусом. Просочившись соусом, фрикадельки стають м'якими, соковитими і ароматними.

Вам знадобиться:

  • 450-500 г змішаного домашнього фаршу
  • 2 середнього розміру цибулини
  • 2 часточки часнику
  • 220-250 г печериць (свіжих або морожених, або інші гриби)
  • 4-6 ст. ложок молока
  • 30-35 г вівсяних пластівців (або 3-4 скибочки білого батона)
  • 4-5 ст. ложок сметани
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка приправи до фаршу (м'яса)
  • 1 ч. ложка прованських трав
  • сіль перець
  • 1-1,5 ч. ложки сушеної або 2-3 ст. л. свіжої зелені
  • 2-3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

1. До домашнього або магазинному фаршу додаємо дрібно нашатковану половину цибулини і часник, вівсяні пластівці (або замочену м'якоть хліба), приправу до фаршу, сіль, перець, зелень, вимішуємо, додавши для соковитості молоко.

2. Відбиваємо фарш, 20-22 рази жбурнувши в миску. Змочуючи долоні олією (водою) формуем невеликі кульки - приблизно 3 см в діаметрі.

3. Олії даємо 3-5 хвилин розпектись, поставивши сковороду на сильний вогонь. І приблизно 5 хвилин витрачаємо на жарку фрикадельок з двох сторін на середньо-сильному вогні. Викладаємо на тарілку.

4. У тій же сковороді, але вже на середньому вогні, пасеруємо 4-5 хвилин решту цибулі, нарізану половинками або четвертинками кілець. Промиті і протерті серветкою печериці нарізаємо скибочками уздовж, додаємо до цибулі, помішує періодично, чекаємо 4-5 хвилин, поки майже випарується рідина.

5. Додаємо соєвий соус, сметану, неповну склянка бульйону або води, прованські (або італійські) трави, перець. Пробуємо на сіль.

6. У киплячий грибний соус кладемо фрикадельки.

7. Тушкуємо на невеликому вогні і під кришкою 20-25 хвилин. В кінці додаємо зелень.


Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт