Звичайні м'ясні фрикадельки тушкуємо в соусі з грибів з цибулею, сметаною і соєвим соусом. Просочившись соусом, фрикадельки стають м'якими, соковитими і ароматними.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. До домашнього або магазинному фаршу додаємо дрібно нашатковану половину цибулини і часник, вівсяні пластівці (або замочену м'якоть хліба), приправу до фаршу, сіль, перець, зелень, вимішуємо, додавши для соковитості молоко.
2. Відбиваємо фарш, 20-22 рази жбурнувши в миску. Змочуючи долоні олією (водою) формуем невеликі кульки - приблизно 3 см в діаметрі.
3. Олії даємо 3-5 хвилин розпектись, поставивши сковороду на сильний вогонь. І приблизно 5 хвилин витрачаємо на жарку фрикадельок з двох сторін на середньо-сильному вогні. Викладаємо на тарілку.
4. У тій же сковороді, але вже на середньому вогні, пасеруємо 4-5 хвилин решту цибулі, нарізану половинками або четвертинками кілець. Промиті і протерті серветкою печериці нарізаємо скибочками уздовж, додаємо до цибулі, помішує періодично, чекаємо 4-5 хвилин, поки майже випарується рідина.
5. Додаємо соєвий соус, сметану, неповну склянка бульйону або води, прованські (або італійські) трави, перець. Пробуємо на сіль.
6. У киплячий грибний соус кладемо фрикадельки.
7. Тушкуємо на невеликому вогні і під кришкою 20-25 хвилин. В кінці додаємо зелень.
Дивіться схожі рецепти: