стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рисові тефтелі



Рисові тефтелі

Рисові тефтелі
автор рецепта Автор: Ірина



Вам знадобиться:

  • 0.5 склянки рису
  • 100 г білого хліба
  • вода або молоко, щоб замочити хліб
  • 500 г фаршу (краще змішаного - яловичина, свинина, курка)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • сіль, перець, приправи за смаком
  • олія для смаження
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 4 ст.л. сметани
  • 1 ч.л. сухого кропу або трохи свіжої петрушки

Спосіб приготування:
Відварити до готовності рис в підсоленій воді. Хліб замочити в молоці або воді, потім трохи віджати.

В фарш додати хліб, добре вимішати, потім додати рис, сире яйце, пропущений через прес часник. Посолити і приправити перцем за смаком. Можна додати улюблені спеції. Добре перемішати.

Вологими руками скачати невеликі тефтелі. Розігріти в сковороді трохи олії, викласти тефтельки і злегка обсмажити.

Борошно розвести в склянці холодної води і вилити в сковороду до тефтель. Додати сметану, кетчуп, довести до кипіння. Соус посолити і приправити перцем, додати кріп або петрушку. Додати ще водички, щоб соус був не дуже густим. Накрити кришкою і тушкувати близько 30 хвилин. Рисові тефтелі готові.
Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт