Ця запіканка з рису з печерицями, стане чудовим гарніром для м'яса чи птиці. Готувати страву досить просто.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Беремо рис, промиваємо під проточною водою, кладемо в сотейник, заливаємо водою у співвідношенні 1 до 2, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 12 хвилин до готовності.
2. На гарячу сковороду наливаємо олію, кладемо порізані кубиками цибулю і часник і обсмажуємо (помішуючи) до золотистого кольору.
3. Кладемо печериці, порізані пластинками, перемішуємо, обсмажуємо до рум'яної скоринки у грибів.
4. Додаємо сіль, перець, перемішуємо.
5. Беремо форму для запікання, обмазуємо олією, кладемо половину вареного рису на дно.
6. Зверху кладемо половину смажених грибів. Далі рис що залишився.
7. До печериць що залишилися на сковороді додаємо борошно, перемішуємо, обсмажуємо new-classic.com.ua.
8. Додаємо бульйон, перемішуємо, варимо до загустіння. Додаємо вершки, рубані петрушку і зелену цибулю, перемішуємо і знову варимо до загустіння.
9. Грибним соусом поливаємо рис, ставимо в нагріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин для запікання.
10. Подаємо, як гарнір до страв з м'яса, птиці. Запіканка з рису з печерицями готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: