стрілка навігації     стрілка навігації  Рецепт лазаньї



Рецепт лазаньї

Рецепт лазаньї
автор рецепта Автор: Ліда



Вам знадобиться для лазаньї:

  • 1 морква
  • 1 маленька цибулина
  • 100 г шинки
  • 50 г вершкового масла
  • 200 г яловичого фаршу
  • 1 склянку сухого білого вина
  • 500 г томатного соусу ( можна розвести 3 ст.л. томатної пасти 2 склянках води)
  • 400 г листів лазаньї
  • 2 склянки соусу бешамель
  • 100 г Парміджано Реджано
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування лазаньї:
Натерти моркву, дрібно нарізати цибулю і шинку. Розігріти сковороду, додати 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити кілька хвилин. Додати яловичий фарш і готувати, поки фарш не підрум'яниться.
Додати біле вино і збільшити вогонь, щоб вино злегка випарилось. Додати томатний соус, зменшити вогонь. Приправити сіллю і перцем і тушкувати на слабкому вогні близько години, періодично помішуючи.

Листи лазаньї відварити протягом хвилини в підсоленій воді, потім перекласти їх на рушник.

Зібрати лазанью у формі для запікання. Викласти трохи м'ясного соусу на дно, а потім листи лазаньї, чергуючи з м'ясним соусом, соусом бешамель і сиром пармезан. Таким чином виходить три шари.

Верх посипати сиром і вершковим маслом.

Випікати 30 хвилин у попередньо розігрітій духовці при 200С. Після цього вийняти з духовки, дати постояти близько 15 хвилин і подавати гарячим. Ось такий рецепт лазаньї.
Смачного!

Соус Бешамель:
Розтопити в скокороде 2 ст.л. вершкового масла, додати 2 ст.л. борошна, обсмажити пару хвилин до золотистого кольору, поступово влити 2 склянки молока, постійно помішуючи. Проварити кілька хвилин, щоб соус загус.