Вам знадобиться для новорічного десерту:
Спосіб приготування новорічного десерту:
З горішками, думаю можна експериментувати. Але важливо одне, їх треба очистити і підсушити. У мене був мигдаль. Замочити його в окріп на 5 хвилин, потім - холодний душ. Очистити від шкурки. Потім підзолотити в духовці. Готово!
Тепер його в блендер і подрібнюємо в крихту.
Цукор в каструльку і заливаємо його водою. Варимо карамель до стану «м'якої кульки». Тобто ставимо поряд миску з холодною водою і періодично капаем в неї сироп. Якщо через кілька секунд пальцями скочується м'яка кулька, карамель готова. Якщо ні, поварите ще. У мене на цей процес пішло 10 хвилин.
Всипаємо в готову карамель горіхи і перемішуємо дерев'яною ложкою. Тримаємо на вогні ще хвилинку, постійно помішуючи. Потім охолоджуємо хвилин 10.
Тепер додаємо в горіхово - карамельну масу яйце і знову добре перемішуємо. Ось тут один нюанс. У рецепті було заявлено 1 яйце. Але у мене яйця дрібні, тому одного мені не вистачило і навіть двох не вистачило! Маса повинна бути повністю просякнута яйцем, інакше нічого не вийде. Перевірено!
Тепер постійно помішуючи, варимо до тих пір, поки маса не почне відставати від стінок і скочуватися в кулю. Залишаємо трохи охолонути...
І катаємо мокрими руками кульки. Ось тут простір для творчості і фантазії. Можете просто цукровою пудрою присипати, можете в розтоплений шоколад вмочити, глазур цукрова теж не забороняється. Посипати кокосовою стружкою. Поставити в тільки холодильник. Новорічний десерт готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: